vineri, 31 ianuarie 2014

A fi sau a nu fi. Părinte.

Cel mai ușor lucru din lume este să îți dai cu părerea despre ce să faci ca și părinte, cel mai greu lucru este să fii chiar tu acela care trebuie să-și pună în aplicare propriile sfaturi.
Cu sfaturi multe și nesolicitate oferite altora a pornit și drumul nostru către a fi părinți. Sfătuind și mai ales observând am înțeles ce nu ne dorim să fim și să facem în raport cu copiii noștri. Ne-am făcut planuri detaliate despre ce aveam de făcut, cum să-i creștem, cum să-i educăm, dar mai ales ce aveam să facem mai bine ca alții. Nu mai bine, perfect! Nu cred că ne-a trecut prin minte vreun moment cât eram de habarniști. Ignoranți. Lipsiți de empatie. Plini de prejudecăți.
Când mi-am început inițierea în parenting mi-am dat seama: trebuia să ne resetăm. Și încă ceva: ca să faci alegeri bune și sănătoase trebuie să te informezi. Cum? Să fii părinte se învață din cărți? Nu. E din suflet. Dar câteva informații cheie te pot ajuta mult să devii părintele cel mai bun pentru copilul tău.
Evoluția mea mămicească e și pretextul acestui blog. Și ținerea de minte. Am vrut să mă apuc să completez Cartea Bebelușului și am rămas uimită că am început deja să uit detalii. Când a zâmbit pentru prima oară? 
Andru a venit pe lume pe 31 iulie, uimindu-ne cu energia lui debordantă. Și când o să fie mare o să citească ce a scris mami aici și poate astfel o va înțelege mai bine. Iar eu probabil o să-l iubesc cu mult mai mult decât îmi pot imagina acum. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu