miercuri, 4 decembrie 2013

4 luni de dragoste în 3Iubitul meu mic,

Ești minunat!
Ești atât de fermecător atunci când, în semiobscuritatea de dimineață a camerei, râzi la mine cu gura până la urechi. Eu, cu ochii cârpiți de somn. Tu, râzând când ar trebui să dormi.
Și ești fermecător când îi zâmbești doamnei grase de la semafor. Ea e prea absorbită de griul vieții ei dar mami te vede! Tu ești bucurie pură.
Ai început să râzi în hohote și să chiui de vreo săptămână. Iar eu cu tati speculăm orice moment, vânăm bucuria ta, încercăm cu toate mijloacele să o provocăm. Ne topești pe amândoi deopotrivă și cu un zâmbet fugar și cu un râset zglobiu.
Nu cred că puteam să visăm la un copil mai frumos ca tine, mami! Și eu și tati suntem îndrăgostiți de tine. Ne minunăm de tine zi de zi și avem și de ce. Ochii tăi minunați cu gene mari și gurița perfectă ca o inimioară. Ești mai frumos decât orice așteptare a noastră.
Iubești să fii în brațele noastre și ești mai mereu chiar acolo. Acolo e locul tău, dragostea noastră mică, lângă inimile mamei și a lui tati. Treci printr-o perioadă tare mofturoasă. Noi te înțelegem, știm că e greu să fii mic și neajutorat, să vrei să te ridici, să pleci, să prinzi, să atingi, să experimentezi, și să nu poți. De aceea, mami, să știi că nu îți refuzăm nimic. Când vrei să papi, papi, când vrei sa te plimbi, noi te plimbăm, când ne dai de înțeles că nu mai vrei ne pliem imediat. Noi, mami, gravităm în jurul tău, și nu ne pare deloc rău. Toată lumea ne amenință că o să te înveți. Asta și vrem. Să te înveți să fii iubit la nebunie!
Te iubesc în fiecare zi mai mult și mai mult. Ador felul cum te uiți la mine uneori când sugi. Văd dragoste și joacă în ochii tăi. Te uiți la mine, te oprești din supt și vorbești. Gângurești. Râzi. Mangâi sfârcul cu gurița fără să îl prinzi. Te joci și comunici. Și apoi îl prinzi iar hulpav pentru a te opri câteva secunde mai târziu. Râzi. Asta, mami, mă face fericită. Să te văd cum sugi mă face fericită. Să te văd cum comunci atât de fermecător mă face fericită.
Și mă mai face fericită să te văd cu tati. Când se uită la tine și e transfigurat de dragoste. Văzându-l cum te iubește mă face să îl iubesc și mai mult. Tu trebuie să știi, mami, că te-ai născut dintr-o dragoste foarte mare!
Ai în ochi o căutătură...aparte. Ica și Relu zic că e căutătura lui tati, că e privirea lui. Mi-ar plăcea să ai privirea lui tati, sa îl văd mereu în ochii tăi. Și să semeni cu mine. Și cred că chiar semeni.
Iubitule, ai fost un copil minunat în astea 4 luni. Ne-ai demontat pe rând cele mai urâte temeri: colici nu, plâns nu, nopți albe nu. Atâta doar că nu îți place să dormi ziua. Dar le depășim noi pe toate... Tu nu plângi, mami. Rar te-am auzit plângând. Dar ne cerți cât cuprinde. Te tângui și ne cerți când ceva nu-ți convine. Dar orice se rezolvă în brațe sau la țiți, nu-i așa?
Cel mai mult la ochii tăi iubesc curiozitatea lor. Privești mereu curios. Mereu ai ceva de analizat. Găsești un detaliu interesant în orice mărunțiș. Și cine ar putea rezista la mânuțele tale grasune și pufoase? Mângâi suav sânul când sugi sau mă prinzi ferm de un deget. Tu însuți ești fascinat de ele, de mânuțele tale. Da, mami, sunt chiar ale tale. Le sugi pasional ca să te asiguri mereu că sunt acolo și că poți dispune de ele la nevoie.
Iubirea noastră, și când dormi ne minunăm de tine. Pentru că ești atât de frumos, de curat, de cuminte și senin. Ești un mic îngeraș.
Și aș putea să îți povestesc la nesfârșit cât ești de minunat și în câte feluri te iubim. Aș scrie toată noaptea. Dar mai pe scurt, eu și tati suntem iremediabil îndrăgostiți de tine, perfect absorbiți de tine. Un zâmbet de-al tău șterge orice oboseală, neplăcere, frică sau frustrare. Tu ești universul nostru și devine din ce în ce mai clar că așa va fi mereu. Și vrem ca tu să știi asta. Și când o să te mângâiem, și când o sa te certăm, noi o să te iubim la fel de mult. Necondiționat.

Mami și tati te iubesc la nebunie!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu